Fra revisor til skattespecialist

Mikkel Christian Hagel, Senior Tax Associate

Min vej til Redmark

  • Ansat som revisortrainee hos andet revisionsfirma efter HHX 2011
  • HD 1. og 2. del + Cand.Merc.Aud. hos andet revisionsfirma
  • Investment Manager hos nyopstartet investeringsselskab fra 2017-2022
  • Ansat som Senior Tax Associate hos Redmark i 2023

Plads til familieliv og faglig specialisering

Da jeg startede i Redmark, var der 2 hovedtemaer for mig, som var afgørende for mit valgt af Redmark som min nye arbejdsplads.

Det ene var, at jeg skulle til at være far. Jeg havde derfor et stort ønske om at arbejde et sted, hvor der var plads til at holde barsel uden arbejde eller frihed til at holde ferie uden at have computeren med. Med andre ord, der skulle være plads til familielivet. Det andet var, at jeg ønskede mulighed for specialisering. Jeg har tidligere haft flere forskellige kasketter på samtidig, hvilket bestemt også har sine fordele, men nu syntes jeg, at tiden var kommet til at gå mere i dybden med ét specifikt fagområde.

Og nu kendte jeg jo til revisionsbranchen, og jeg kendte også til Redmark gennem flere bekendte, som arbejder hos Redmark. Jeg havde derfor en god ide om, at Redmark var et sted, som passede rigtig godt til mine værdier – et godt sted at være, med plads til både specialisering og familieliv.

Nye udfordringer kombineret med tryghed og genkendelighed

Jeg vidste ikke med sikkerhed, om skatteafdelingen var det rette sted for mig. Men jeg kunne samtidig ikke slippe min nysgerrighed for at finde ud af det. Jeg havde lyst til at lære mere om skatteretten og de forskellige områder inden for skat, og der vurderede jeg, at Redmark var et oplagt valg.

I skatteafdelingen har jeg fået mulighed for at komme i berøring med mange forskellige arbejdsområder inden for skatteretten. Jeg kendte lidt til skatteretten fra min tid som ung revisor og fra min uddannelse. Skatteretten er jo et stort område, så selvom jeg langt fra er ekspert, så vidste jeg godt, hvad det handlede om. Så på en måde følte jeg mig lidt hjemme, men samtidig var det også nyt og en stor udfordring. Altså den perfekte kombination af noget spændende nyt og noget lidt trygt og genkendeligt.

Masser af udfordringer

I skatteretten er der både et facit, men der er også fortolknings-, rådgivnings- og optimeringsområder, hvor man skal finde den bedst mulige løsning inden for de regler, der nu engang er. Jeg kan godt lide kombinationen af, at der nogle gange er en rigtig løsning og andre gange er der plads til fortolkning, hvor man er nødt til at spille sig selv på banen og argumentere for det, man mener, er det rigtige.

Mulighed for at sætte viden og erfaringer i spil

Gennem mit arbejde i skatteafdelingen har jeg fundet ud af, at jeg faktisk har en del viden og erfaring, som jeg kan bringe i spil. Til at starte med, var det vigtigt for mig, at jeg kunne få lov til at arbejde med noget forskelligt inden for skatteområdet og skatteretten. Det giver en god basisforståelse, inden jeg beslutter mig for, hvad jeg gerne vil specialisere mig i inden for området. Men jeg fandt også hurtigt ud af, at min erfaring med bl.a. investeringer og revision bl.a. har givet mig nogle kompetencer inden for særligt værdiansættelse, f.eks. i forbindelse med generationsskifte, aktielønsaftaler og omstruktureringer.

Plads til det hele menneske i en travl revisionsbranche

Da jeg startede, var jeg spændt på, hvordan arbejdsbyrden ville være og hvordan mængden af arbejde ville være. Revisionsbranchen har jo et ry for at være en branche med meget arbejde, men jeg har fast kørt 8-16 hver dag. Jeg bruger ikke min computer, efter jeg er gået hjem, og jeg har heller ikke min arbejdsmail installeret på mobilen – og det er helt okay her.

Så de bekymringer, som jeg havde inden jeg startede i Redmark, var helt unødvendige. I Redmark er der plads til hele mennesker. Og det på trods af, at der er masser af faglige og personlige udfordringer og mulighed for at få indfriet sine ambitioner.