E har fokus på miljøet. Det handler om den måde, hvorpå virksomheden påvirker miljøet, herunder forbrug af råmaterialer, vand, energi og CO2-udledning. Hvor det giver mening, kan dette suppleres af en vurdering af affaldshåndtering, giftudledning, og i hvilken grad denne påvirker biodiversiteten samt en vurdering af miljørisici.
S dækker de sociale forhold i virksomheden. Der fokuseres på de menneskelige relationer interessenterne imellem, herunder medarbejdere, forbrugere og leverandører. Fokus er på de fundamentale menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder samt sikkerheds- og sundhedspolitik. Området dækker desuden produktsikkerhed, personlige data og sikkerhed på arbejdspladsen.
G dækker god selskabsledelse. Her vurderes gennemsigtighed og åbenhed i rapportering fra ledelsen, ledelsens diversitet, løn og uafhængighed. Derudover vurderes virksomhedens etiske og moralske kodeks.
Det kan virke uoverskueligt at klarlægge, hvilke parametre, som din virksomhed skal måle på. Vi tager udgangspunkt i de 15 ESG-nøgletal, som FSR, Nasdaq Copenhagen og Finansforeningen i fællesskab har udpeget foruden anbefalinger fra Erhvervsstyrelsen pr. april 2023 samt særlige nøgletal, som måtte have relevans for jer med udgangspunkt i jeres branche.
Selvom ESG-rapportering sætter store krav til virksomheden kan det være forbundet med markante fordele at målrette indsatsen. Rapporteringen kan føre til nye markedsmuligheder på baggrund af en skarpere bæredygtig profil, reducering af produktionsomkostningerne grundet et øget fokus på forbrug og målsætninger, tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft som led i en mere attraktiv profil, hvor bæredygtighed er en centralt element eller investeringsoptimering på baggrund af mere langsigtede og økonomisk bæredygtige løsninger.