Viljen til mere og talent til at nå det

Malene Pedersen, Statsautoriseret revisor

Min vej til Redmark

  • Trainee fra 2005
  • HD, CMA
  • Intern Manageruddannelse
  • Statsautoriseret revisor 2022

En ambitiøs karriere og mor til 2

Der kommer en tid i de flestes liv, hvor det største i verden er lyden af barnelatter. For nogle forældre betyder denne tid også, at de sætter karrieren på standby. Det behøver man ikke, når man er medarbejder i Redmark. At få børn hører med til livet, og det er med til at gøre os til hele mennesker.

Jeg har valgt at kombinere en ambitiøs karriere med rollen som mor til 2. Det er på én og samme tid udfordrende og utroligt spændende, og det er vigtigt for mig, at begge dele går op i en højere enhed. Jeg ønsker at forfølge min karrieredrøm samtidig med, at jeg ikke vil gå på kompromis med familielivet.

Start på SR-akademiet

Da jeg vendte tilbage efter endt barsel med min yngste, kunne jeg mærke, at jeg var klar til næste step på karrierestigen. Efter en karriereafklarende samtale med min nærmeste leder, og store overvejelser på hjemmefronten, besluttede jeg at takke ja til at starte på SR-akademiet. En af de væsentligste overvejelser i den forbindelse var balancen mellem familieliv og arbejdsliv. Derfor var det også afgørende, at Redmark har opstillet nogle rammer, der har gjort det muligt for mig at forfølge min karrieredrøm samtidig med, at jeg også kan være mor på fuld tid – både under uddannelsen, men også efterfølgende som statsautoriseret revisor.

Fleksibilitet og balance er to ting, der er plads til hos Redmark. Derfor ser jeg ingen begrænsninger i forhold til at være mor og have høje karriereambitioner. Fleksibiliteten i hverdagen gør, at jeg de fleste dage møder ind fra 08.00-16.00, hvor yderligere arbejde foregår derhjemme om aftenen, når mine børn er lagt i seng. Jeg har en aftale med min nærmeste leder om ikke at have overarbejde på kontoret. Det betyder, at jeg både kan være Manager og mor uden dårlig samvittighed. Ligeledes har Redmark en Familiepakke, som giver os med børn under 10 år nogle favorable forhold fx i forhold til ekstra omsorgsdage og planlægning af overarbejde.

Manager med fokus på den daglige ledelse

Som manager er jeg med til at gøre distancen mellem ledelseslagene mindre, og jeg spiller en væsentlig rolle, især for mange af de yngre medarbejdere. Daglig feedback og faglig sparring er nøgleord i min hverdag, hvor jeg er med til at sikre, at de yngre medarbejdere også føler sig set og hørt. Jeg brænder for den daglige ledelse, og det motiverer mig at bidrage til andres udvikling og skabe resultater i fællesskab.

Rollemodel for andre kvinder

Det er ikke nogen hemmelighed, at revisionsbranchen stadig kan være meget mandsdomineret – og specielt i toppen, men jeg tror, at mange kvinder kan have de samme karrieredrømme som jeg. Desværre er der mange, som tilsidesætter egne drømme, når de får børn. Det kan måske virke besværligt og uoverskueligt at skulle investere i egen karriere, når det på hjemmefronten også skal fungere. Jeg vil meget gerne være med til at inspirere andre kvinder og vise vejen, for det kan sagtens lade sig gøre. Har du viljen og talentet, kan du være sikker på, at Redmark skaber rammerne.