Interesse og engagement baner vej for langvarigt samarbejde

Billede: Yvonne Hansen, bestyrelsesformand for Andelsboligforeningen Selvejerboligselskabet Havnen II på Amager (tv) og Jørn Munch, partner og statsautoriseret revisor i Redmark.

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til frivilligt arbejde, men for Yvonne Hansen har bestyrelsesarbejdet været en fast del af hendes liv i mere end 35 år. Selv har hun nu boet i Andelsboligforeningen Selvejerboligselskabet Havnen II på Amager i 50 år, og sætter stor pris på al det, som bestyrelsesformandsposten giver hende.

– Min drivkraft er uden tvivl det sociale og hele andelstanken, som tilgodeser mennesker, der gerne vil eje, men uden at investere i en ejerbolig, fortæller bestyrelsesformand for Andelsboligforeningen Selvejerboligselskabet Havnen II, Yvonne Hansen og fortsætter:

– Vi er måske en lidt atypisk forening, der gerne laver meget af grundarbejdet selv i stedet for at overlade det til vores administrator. Det er fordi, vi godt kan lide at have kontakten til vores beboere. Ejendommen er omfattet af den specielle regel, der gælder for deklarationsejendomme, som gør, at vi kan holde prisniveauet nede i et fornuftigt leje. Det gør boligerne meget attraktive, og det har resulteret i, at mange af boligerne går i arv i familien. Så man kan sige, at vi efterhånden er blevet en stor familie, hvor alle kender alle. Her er der studerende, børnefamilier og ældre mennesker – for hvem sammenholdet og interessen for fællesskabet binder os sammen.

Andelsboligforeningen blev etableret tilbage i 1919, og Yvonne har været med til at modernisere ejendommen gennem årene og skabt et godt fundament for fremtiden sammen med den øvrige bestyrelse.

– Det er en ældre ejendom, og jeg må sige, at der er sket meget på de 35 år. Meget af det, vi tager for givet i dag som badeværelse i lejligheden og fjernvarme har vi i bestyrelsen været med til at etablere. Der har været mange udfordringer undervejs, men med god rådgivning fra vores revisor gennem årene, har vi fået skabt en sund andelsforening med en god økonomi, så vi er rustet til fremtiden, tilføjer Yvonne, der snart påtænker at overlade roret til nye kræfter efter 35 år.

Netop interesse og engagement er også kendetegn ved foreningens langvarige samarbejde med Redmark, og indebærer senest, at der er etableret og fastholdt kontakt med Københavns Kommune omkring de udfordringer, der er for deklarationsejendomme. Hos Redmark hjælper vi mange andels- og ejerforeninger med at navigere inden for de mange regler på området og etablerer gode samarbejder med administratorer, som tilsammen giver en mærkbar tryghed for bestyrelsens virke.