Den stærkeste allierede i store beslutninger

Hos batterileverandør Actec i Randers har Redmark og revisor Jesper Thorup i mere end 30 år været sparringspartner på de vigtigste beslutninger. – Det er en af grundene til, at vi er, hvor vi er i dag, siger direktør og medejer Christian Nyborg.

 

Det er blandt mange ting en fremsynet generationsskifteplan, der har været medvirkende årsag til, at brødrene Christian og Morten Nyborg i dag driver en vækstvirksomhed i Randers, der er specialiseret i at udvikle og producere skræddersyede batteripakker. Da brødrenes forældre grundlagde virksomheden Actec i begyndelsen af 1990’erne, blev der nemlig lagt planer for, hvordan de to sønner kunne overtage virksomheden.

– Vi var jo bare et par knægte dengang, men vi skød penge ind, og vores forældre kørte virksomheden de første år. Da vi senere overtog, havde vi stadig kapital til at udvikle os – i stedet for at skulle bruge pengene til arveafgift, forklarer Christian Nyborg, der er direktør, mens hans bror er produktchef.

Planen var dog ikke alene forældrenes fortjeneste. De havde deres revisor, Jesper Thorup fra Redmark, med på sidelinjen.

– Jesper var arkitekten bag, så langt hen ad vejen er det hans fortjeneste, at vi står her i dag og har været i stand til fortsat at udvikle virksomheden, siger Morten Nyborg.

 

Fra handelshus til videnshus

Brødrene overtog ledelsen midt i 2000’erne, og siden har Actec været på lidt af en rejse. Virksomheden er gået fra 3 til 25 medarbejdere, fra 128 til 2800 kvadratmeter og har undervejs været Gazelle-virksomhed hele syv gange.

– I begyndelsen var vi et handelshus med færdige produkter. I takt med at kunder efterspurgte specielle ting, udviklede vi os til et produktionshus – og i dag vil jeg snarere kalde os et udviklings- og videnshus, siger Christian Nyborg og forklarer, at virksomheden i dag udvikler og producerer batteripakker til alverdens virksomheder og produkter, hvor man ikke tænker over, at der bliver brugt batterier. Lige fra Post Nords pakkebokse over sikkerhedslamper på skibe til åbne-lukke-anordninger på ovenlysvinduer.

– Batterier er i alt, og de er meget komplekse at fremstille. Der er meget lovgivning og certificering på området. Vi har års erfaring og laver adskillige test blandt andet i vores klimaskabe, hvor vi udsætter batteripakkerne for forskellige miljøpåvirkninger, så vi har den viden og knowhow, der gør hele forskellen, siger Morten Nyborg og peger på, at det langt hen ad vejen er det samme, Redmark og Jesper Thorup gør for Actec.

 

Vigtig sparring

– Jesper og Redmark er vores stærkeste allierede i alle de store beslutninger, vi har taget igennem årene. Når vi laver store investeringer, er vi ikke større, end at kan det ses på vores bundlinje – og vi tager typisk ikke så stor en beslutning, uden at vende den med Jesper, siger Christian Nyborg og bliver suppleret af sin bror:

– Vi er taknemmelige for al den viden, sparring og vejledning, vi har fået undervejs på vores rejse. Jesper byder ind med en ekspertise, som ikke er en del af vores erfaringsgrundlag. I en verden, hvor viden er vigtig, er kontinuitet afgørende, og Jesper er noget af kontinuiteten hos Actec. Desuden er han altid tilgængelig og vi får aldrig halve svar; det er prisværdigt.

Også for Jesper Thorup er samarbejdet noget særligt, og at være med på sidelinjen i de store beslutninger, er med til at gøre forholdet både tæt og givende.

– Rådgivning er fremadrettet og derfor anderledes udbytterigt end revision, som er tilbageskuende og noget, man ikke kan ændre væsentligt på. Derfor er rådgivning også et betydeligt element i samarbejdet med vores kunder, siger Jesper Thorup, der glæder sig til at fortsætte rejsen med brødrene Nyborg og Actec.