2. august 2019

Køb af fysioterapiklinik i selskabsform eller i personligt regi

Når man som køber står overfor at skulle vælge mellem at købe en fysioterapiklinik i selskabsform (ApS) eller i personligt regi (personlig drevet virksomhed eller I/S), er det væsentligt at have for øje, hvad det er man gerne vil opnå. Nedenfor kan du læse kort om enkelte problemstillinger ved ApS-drift og ved personlig drift.

ApS

I et ApS bliver klinikejer lønmodtager og modtager som udgangspunkt en fast månedlig gage. Det overskud selskabet opnår beskattes med 22% og selskabets drift har ikke indflydelse på klinikejers personlige økonomi (årsopgørelse og personlig skat). Det er således en nem og forudsigelig måde at drive sin klinik.

Personligt regi

Ved drift af klinik i personligt regi (inkl. I/S såfremt der er mere end én ejer), er virksomheden overskud afgørende for klinikejers skattebetaling. Overskuddet af klinikken er som udgangspunkt også det resultat der skal skrives på årsopgørelsen. Det medfører en større grad af uforudsigelighed i ejers personlige skattebetaling, idet et økonomisk godt år for klinikken vil medføre større skattebetaling end et mindre godt økonomisk år. Det kan være svært at forudsige om ejer går et godt eller mindre godt år i møde, idet udefrakommende faktorer kan påvirke klinikkens resultat (sygdom, konkurrence m.v.).

Afslutning

Der er fordele og ulemper ved begge ovenstående virksomhedsformer og ikke alle fordele og ulemper er nævnt ovenfor. Ovenstående er imidlertid nogle af problemstillinger vi ofte rådgiver om i forbindelse med køb af klinik. Udover ovenstående er der en række skattemæssige hensyn der også kan påvirke valget af virksomhedsform.

For rådgivning om ovenstående er du velkommen til at kontakte en af Redmarks specialister i fysioterapeutbranchen >>

 

Tak for din tilmelding

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev, og du vil løbende modtage relevante nyheder om regnskab,revision, skat, moms, afgifter og økonomi generelt. Herudover vil du modtage løbende nyheder om Redmark.

Læs mere om Redmark på vores hjemmeside, og husk på, at du altid er velkommen til at kontakte os.

icon-close