1.200-kroners gavekort

I forbindelse med de afsluttende forhandlinger om Finansloven for 2021 besluttede Folketinget at give midlertidig skattefritagelse for arbejdsgiverbetalte gavekort på højst 1.200 kr., som kan bruges til køb af hotelydelser, restaurationsydelser og forlystelsesydelser i Danmark eller et andet EU-/EØS-land. Det er en betingelse, at den samlede værdi af gavekort modtaget fra en eller flere arbejdsgivere ikke overstiger et beløb på 1.200 kroner. 

Hvis den beløbsmæssige grænse overskrides, vil medarbejderen være skattepligtig af den fulde værdi af det/de modtagne gavekort. Hvis arbejdsgiveren giver medarbejdere gavekort til en værdi på mere end 1.200 kroner, gælder de almindelige regler for gavekort, hvilket betyder, at gavekortet skal behandles som A-indkomst. Skattefriheden gælder først fra lovens ikrafttrædelse. 

Gavekortet skal ifølge lovforslaget kunne bruges til udbydere af spise- og drikkevarer til nydelse på eller ved forretningsstedet, modtagelse af overnattende gæster med mulighed for servering, servering af spise- og drikkevarer ved enkeltstående arrangementer, udlevering af stærke drikke til nydelse på eller ved forretningsstedet og/eller til udbydere af forlystelser, herunder oplevelser og kulturtilbud, som udbydes af spillesteder, koncert- og kulturhuse, museer, teaterforestillinger og biografforestillinger. 

Hotelydelser omfatter ydelser hos hoteller, gæstgiverier, vandrehjem, moteller, campingpladser og lignende. Ophold i sommerhuse er ikke omfattet. Restaurationsydelser omfatter ydelser hos restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølsevogne og lignende. Hvis gavekortet kan bruges til takeaway, vil dette også være omfattet af skattefrihed. 

Forlystelser vil omfatte forlystelsesparker, museer, kunsthaller, teatre og andre udbydere af scenekunstforestillinger, herunder også musicals og revyer, multiarenaer, cirkus, festivaler, spillesteder, koncert- og kulturhuse og zoologiske haver.

 

Kilde: Revisorgruppen Danmark/Revitax